• Youtube

2018 võitjad

Selgunud on 2018 aasta Rebelhorn`i matkavõistluse võitjad.

On suur rõõm, et Kurisoomoto poolt esimest korda korraldatud matkavõistlusele saabus kokku kaheksa matka. :)

Tihe rebimine käis teise ja kolmanda koha vahel ja ega neljas kohtgi väga kaugele ei jäänud.

Käidi nii idas, puhta põhjas ja läänes.

See et paljud ei pelga ida poole matkama minna on vahva ja loodetavasti läheb nii edasi. Avastamist ja toredaid inimesi on seal küllaga :)

Kokku sõideti 63 940 km 144 päevaga, mis teeb mootorratta kohta tublid 444 km keskmiselt päevas!!!

 

Tänud kõigile osalejatele

 

 

1. Erkki Järvekülg, auhinnaks motovarustus Rebelhorn Bikeman motopoelt!

5 093 km

Kaugeim punkt: Karakol, Kõrgõzstan

26 päeva ja 12 300 km + natuke peale.

Aeg: start Pärnust 12.08, tagasi Pärnus 06.09.

Marsruut lühidalt: Luhamaa, Velikije Luki, Moskva, Nižni Novgorod, Kaasan, Ufaa, Tšeljabinsk (Venemaa), Kostanai – Koksetau – Astana – Karaganda – Balhas (Kasahstan), Biskek(Kõrgõzstan).

Kõrgõzstanis sai ringi tiirutatud siia- sinna, mägedes ja orgudes, Issõk Kul’i ääres jne. umbes nädala jagu.

Seejärel tagasitee: Taraz, Shõmkent, Baikonur, Araali nõgu. Oralsk (Kasahstan), Engels, Voronež, Kursk, Oriol, Brjansk, Smolensk, Nevel (Venemaa), Luhamaa.

Erkki reisikiri leitav https://drive.google.com/file/d/19eUKtP99sgPbZzes__l-Py9klZiitn-F/view

2. Andrus Breive, auhinnaks motomaktale sobilik rehviparanduskomplekt kompressoriga Streetmoto motopoelt!

3 565 km

Kaugeim punkt: Cappadocia, Türgi

 

28 päeva ja umbes 8 293 km.

Reisil läbitud riigid olid: Venemaa, Gruusia, Türgi, Bulgaaria, Rumeenia, Moldaavia, Ukraina, Poola, Leedu, Läti.

Peale Andrese (Aprilia Pegaso 650 Trail) võtsid reisist osa Anti (BMW R 1200 GS), Ergo ( KTM 950) ja Pox (BMW F 800 GS).

Kirjelduse järgi suuri äpardusi ei olnud ja matk läks plaanipäraselt.

Paar väljavõtet Andrese kirjast:

“Talvel mõeldud, suvel tehtud! Otsustasime, et stardime kodust 1. augustil ja sihtkohaks Türgi. Minule oli seekordne motomatk juba seepärast intrigeeriv kuna oma matkamiste kontole lisandusid Venemaa, Gruusia ja mainitud Türgi.”

“Kahjuks pean tõdema, et Venemaal, kus me tahtsime näha Elbruse mäge ja Gruusias Kazbegi mäge, võis ainult oletada läbi paksude pilvede, et kuskil nad siin meie lähedal on! Üldiselt.. ilmaga ei vedanud.”

 

3. Erki Palusoo, Mirjam Eit ja Erich Tohvre, auhinnaks motomaktale rehviparanduskomplekt Streetmoto motopoelt!

3 497 km

Kaugeim punkt: Meghri, Armeenia

18 päeva ja 8 354 km

Kohale mindi läbi Venemaa, mille kogenud matkalised läbisid minnes ja tulles probleemideta. Gruusias kogeti külalislahkust ja super sööke ja ega Armeeni ka alla jäänud. Samuti sõideti huvitavaid radu. Väljavõte Erki kirjeldusest:

“Bathumist edasi sõitsime Mestia piirkonda Svaneti rahvusparki, kus olid tõesti väga ilusad teed, jõed ning maalilised vaated. Päris põnev tee oli Mestiast Ušgulini, kuid sealt edasi läks tee päris ekstreemseks (seal said liikuda vaid 4×4 autod või mootorrattad). Samas, mida ekstreemsemaks läks tee, seda maalilisemaks läksid vaated. Ekstreemsel teel sõitmist ei teinud muidugi mugavamaks kahekesi sõit raskel rattal ning paduvihm ja muda. Hakkas pimedaks minema ning täiesti ootamatult sellel teel oli külalistemaja, kuhu me otsejoones ka sisse sõitsime. Hoovis olid veel kolm kreeklasest motomatkajat, kellega õhtutundideni matkajuttu ajasime.”

 

4. Meelis Voevodin

3 244 km

Kaugeim punkt: Garni tempel, Armeenia

18 päeva ja umbes 8 000 km

Teekond: Tallinn, Smolensk, Vladikavkaz, Omalo, David Gareji, Monasteri, Sevan, Sarukhan, Garni, Jerevan, Vardzia, Rabati kindlus, Zekari
kuru, Prometheuse koobas, Borjomi, Mtskheta, Tbilisi, Elbrus, Tallinn

Väljavõte Meelise blogist:

9.päev
Ohh, see mägede ületus osutus oodatust palju raskemaks. Turnimist, kukkumist ja kangutamist oli omajagu.
Kõrgeim punkt 3200m. Mägilased elavad seal telkides ja peavad lamba ja lehmakarju. Üks pere kutsus külla ja pakkus süüa. Lahe kogemus.
Küsisin kohalikelt teed, nad ütlesid et siin on tupik, aga pead veidi tagasi sõitma ja siis näe seal üleval läheb õige rada, või mine siit otse üles, jõuad ka rajale. Viimane variant tundus kahtlane, aga kuna mingid jäljed läksid ja tüübid ütlesid mine-mine, siis proovisingi. Enne lõppu käisin ikka külili. Kallaku peal ratta püsti saamine võttis ligi pool tundi mägilaste koera kurja pilgu all.
Jalgradasid ja sissesõidetud jälgi on seal palju, aga ainult üks tee viib sihtpunkti. Lihtne on valele rajale sattuda. Kes maastikurattaga Armeeniasse lähevad, soovitan läbida lõik Sarukhan-Geghard. Lähedusse jääb ka Azhdahaki vulkaan, mille kraartis on järv kus samuti tasuks ära käia.

Meelise reisikirja saate lugeda http://meelis.pri.ee/reisid/moto2018/kaukaasia/

 

 

5. Tom Külaots aka IslanderADV

2 157 km

Kaugeim punkt: Transafagarasan, Rumeenia

11 päeva ja 5 465 km

Tom aka IslanderADV räägib oma reisi kohta nii:

“Käisin Rumeenias läbi Poola, Slovakkia ja Ungari. Plaanis oli Rumeenias kolm asja: Transfagarasan (kus see pilt ka tehtud on), Transalpina ja varvas Musta merre pista. Kõik eesmärgid said täidetud.

 

6.-7. Andres Rõõmusoks ja Ranel Sarapuu

1 637 km

Kaugeim punkt: ca 50 km enne Nordkappi. Vana koolimaja Norras.

10 päeva ja Andresel 5 650 km ning Ranelil 5 934 km

Andres ja Ranel käisid koos matkal, aga reisikirjelduse saatsid eraldi.

Teekond: Tartu, Pihkva, Murmansk (Venemaa); Nordkapp, Trondheim (Norra); Stockholm (Rootsi), Tallinn, Tartu
Kaugeim punkt, millest pilt on ca 50 km enne Nordkappi. Vana koolimaja, filmivõtete asukoht: http://www.lengseletternatid.no/?lang=en

Pikim päev: 24h ja 1 410km
Äpardused: Pihkvas purunes pingeregulaator ja tagasiteel, Eda Glasburgis, lendas tagumise ratta laager ribadeks.

Selle räbaldunud laagri kohta saate lugeda Raneli reisikirjast: https://tsiklireisid.blogspot.com/2018/09/tartu-murmansk-nordkapp-troms-trondheim.html

 

Ja kõige lõpuks arvestusest välja jäänud matkalised ühel või teisel põhjusel!

 

Ewa Metsis, Sulev Sirkel ja Marko Aalik,

2 412 km

Kaugeim punkt: Brienz, Šveits

12 päeva ja 4 952 km

Marko lühikirjeldus:

Algus 25.06 ja lõpp 06.07

Teekond: Tallinn, Valga, Liepaja, Travemünde (Saksamaa); Furka kuru (Šveits); Stelvio kuru (Itaalia), Grossglockner (Austria), Ungari, Slovakkia, Tatrad ja Poola ning läbi Baltikumi koju.

Reisi kokkuvõte leitav sellelt lingilt: https://www.youtube.com/watch?v=SqFbP3uHecA&t=

Nagu näha, siis nemad hüppasid Liepajast praamile, mis viis Saksamaale, seega tegid nad võistluse osas pätti ja pingeritta ei saanud. Aga vahva reis ikka.

 

Jõgeva MC punt

1 686 km

Kaugeim punkt: Nordkapp, Norra

11 päeva ja 4 992 km

Nagu pildilt näha, siis on nemad lennukiga Nordkappi sõitnud, et endist pilti teha trotsides külma ja lõikavat tuult.  :)

Pilootideks olid:

Helen ja Marko Kuldsaar (KTM 950 Adventure)

Ülle Raagmaa ja Venna Tasane (Yamaha FJR 1300)

Ennu Tasane ja Werner Hümer (Yamaha XV 1600)

Gerli ja Indrek Luik (Yamaha Vmax 1200)

Kristo Raudsepp (Yamaha FJR 1300)

Helen kirjeldas reisi nii:

Kui eelnevatel aastatel oleme kultuuri otsinud rohkem lõuna poolt, siis seekord oli plaan vaadata põhja poole. Olles kuulnud erinevaid lugusid Nordkappi ilmaoludest, pakkisime oma „karupüksid“ ja käpikud kaasa ja läksimegi seiklema.

Meie reisijuht, Marko, oli pimedatel talveõhtutel valmis mõelnud tiheda kultuurikava, mis hõlmas teepeale ja nii mitte teepeale jäävaid erinevaid kaevandusi (kulla ja ametüsti – naistele midagi), muuseume (meile kõigile midagi) ja huvitavaid teid, mida läbida. Kogu tripi eesmärk oli mõnusalt kulgeda ja nautida sõitu ning näha ära see maailma lõpp, mis lõpuks tuli välja, et polnudki see õige maailmalõpp ja natuke eemal on see „päris-päris“ maailma lõpp. Aga meie jäime ka sellega rahule.”

Marsuut: Eesti (Audru), Soome (Helsingi, Rovaniemi Arktikum’s Park,  Lampivaaran Ametistikaivos, Tankavaara Gold Museum),  Norra (Karasjok, Nordkapp, Altaveien, Alta Museum, Tirpitz Museum, Kåfjordveien, Trondenes fort, Harstad, Lødingen, Hurtigruten Museum, Nordnesveien, Lofotr Viking Museum, Prestegårdsveien), Rootsi (Kiruna, Piilijärvi), Soome(Emolahti), Eesti (Audru)

 

Võitjatega võetakse ühendust. Auhindade üleandmine toimub Bikeman motopoes Pärnu mnt 323 Tallinn võitjatega kokku lepitud ajal!